FANDOMTooticky Voit auttaa Muumitaloa kuvittamalla tämän sivun.
kaikki kuvitusta kaipaavat sivut
Surku

Surku Muumien maailma-sarjassa.

Surku on myssypäinen, viittaan pukeutuva koira, joka tulee Muumilaaksoon kirjassa Taikatalvi. Kirjassa hän pitää susien ulvonnasta ja käy joka yö vuorilla ulvomassa. Päivisin hän piiloutuu komeroon. Surku kokee sudet veljikseen ja lähtee Yksinäisille vuorille. Sudet saapuvat, mutta aikovatkin syödä hänet, mutta Urheiluhemuli saapuu ja pelastaa hänet. Surku lähtee Urheiluhemulin mukaan Yksinäisille vuorille. Surku esiintyi myös kirjassa Vaarallinen matka, jossa hän saapuu monien muiden hahmojen kanssa Muumilaaksoon kuumailmapallolla.

Muumilaakson tarinoita-sarjassa Surkuun tutustutaan jaksossa Talven vieraita. Surku saapuu Muumilaaksoon talvella mennäkseen Yksinäisille vuorille tapaamaan susia, joita se pitää veljinään. Kuten kirjassa myös sarjassa sudet yrittävät syödä sen, mutta Tuu-Tikki, Pikku Myy, Muumipeikko ja Reippailija-Hemuli hiihtää paikalle ja pelottaa sudet pois. Surku poistuu Hemulin mukana kiertelemään maailmaa.

Vaikka Surku muistetaan parhaiten kirjasta Taikatalvi, tekee hän depyyttinsä sarjakuvassa Kuvitteluleikki, joka ilmestyi vuotta aiemmin kuin Taikatalvi. Sarjakuvassa Surku on Miskan hoivassa ja pitää kuonokoppaa, koska on niin surkea. Toisin kuin kirjassa, Surku pitää sarjakuvissa Kissoista, joka on aiheuttanut tälle häpeää.

VHS-julkaistu Muokkaa

Kuvagalleria Muokkaa


Stub Tämä sivu on tynkä eli lyhyt artikkeli. Voit auttaa Muumitaloa laajentamalla artikkelia.
kaikki tyngät