FANDOMTooticky Voit auttaa Muumitaloa kuvittamalla tämän sivun.
kaikki kuvitusta kaipaavat sivut
HosuliHosuli esiintyy ainoan kerran kirjassa Muumipapan urotyöt. Hän on Nipsun isä ja Fredriksonin veljenpoika. Hosuli nähdään myös joissakin Toven ja Larsin sarjakuvissa, mutta niissä Hosuli ja Nipsu eivät ole mitään sukua toisilleen. Hosuli tavataan myös Muumilaakson tarinoiden jokaisessa Muumipapan muistelmat jaksossa.

Animaatiosarjoissa Muokkaa

Hosuli esiintyy Muumilaakson tarinoita -televisiosarjan jaksoissa Muumipapan muistelmat 1, 2 ja 3, joissa Muumipappa kertoo nuoruuden seikkailuistaan. Jaksot mukailevat melko tarkasti Muumipapan urotyöt -kirjaa. Hosulin roolissa ääninäyttelijänä toimi Yleisradion dubbauksessa Eero Ahre ja MTV:n dubbauksessa Jukka Nylund. Kummassakin versiossa ääninäyttelijä oli sama kuin Nipsulla. Sarjan ruotsinkielisessä versiossa äänenä on Riko Eklundh. Sarjassa Muumipappa kertoo Hosulin olleen Nipsun kaltainen, vaikkakaan ei samannäköinen. Hosuli on myös Muumien maailma -sarjan jaksoissa, Drontti Edvard, Hemulin täti ja tahmatassut, jotka kertovat Muumipapan nuoruudesta

Ohjelman-televisiossa Muumilaakson tarinoitaMuokkaa

  1. Muumipapan muistelmat 1 / Muumipappa muistelee osa 1 (60)
  2. Muumipapan muistelmat 2 / Muumipappa muistelee osa 2 (61)
  3. Muumipapan muistelmat 3 / Muumipappa muistelee osa 3 (62)

VHS-julkaistu Muokkaa

DVD-julkaistu (Yleisradion version)Muokkaa

MTV3-julkaistu DVD Muokkaa

Hosuli tuntee suurta vetovoimaa nappeja kohtaan ja hänet saattaa löytää nappien ääreltä kattila päässään. Hänen Juksu vaatetuksessaan on eräs suuri hakaneula sekä edellä mainittu kattila. Hosuli ei juurikaan piittaa ulkonäöllisistä seikoista.

Hosuli asuu pienessä peltipurkissa kaikkine tavaroineen. Hän ei kärsi ahtaanpaikankammosta ja on siksi sopeutuvainen erilaisiin olosuhteisiin. Hosuli tulee hyvin toimeen muiden Muumilaakson asukkaiden kanssa. Muumipapan muistelmissa Hosuli ja Sosuli menevät naimisiin vaihtaen nappeja ja sanoen "Nyt voimme vaihtaa nappeja."

Sarjakuvissa Hosuli eroaa merkittävästi kirjan ja animaatiosarjan vastaavasta henkilöstä niin ulkonäöllisesti ja luonteeltaan. Sarjakuvamaailmassa Hosuli esiintyy ensimäisen kerran tarinassa Hosulin kosinta. Sarjakuvassa Hosuli on Muumipeikon ystävä ja viettää aina silloin tällöin aikaansa muumiperheen kanssa. Eräs Hosulin merkittävistä piirteistä on se, että hän pyytelee usein anteeksi vaikka sille ei syytä olisi. Hosuli rakastuu palavast Mymmelin kanssa, mutta ei saa vastarakkautta yrittäesään tehdä vaikutusta. Myöhemmn Hosuli tapaa kuitenkin häntä itseään muistuttavan Suskan, joka myös tiedettävästi keräilee nappeja. Vaikka kirjojen ja sarjakuvien Hosulin välillä ei muuten näyttäisi olevan mitään yhteistä, eräässä sarjakuvastripissä Muumipappa mainitsee Hosulin muistuttavan erästä tämän nuoruudestaan (viitaten Muumipapan urotyöt). Hosuli vastaa, että Pappa mahdollisesti tarkoittaa hänen isäänsä, ojentaen papalle valokuvan jossa on hänen isänsä kuva (Joka on aivan Hosulin näköinen). Tästä voidaan päätellä, että sarjakuvan Hosuli on mahdollisesti kirjojen Hosulin jälkeläinen ja Nipsun veli.


Arabia ei ole valmistanut muiden Muumilaakson hahmojen tapaan Hosulista omaa mukia, mutta nykyään kaupoissa on kuitenkin harmaita Mymmelin kuvin varustettuja peltipurkkeja, joissa Hosulikin esiintyy taustalla.

Maaliskuussa 2010 Arabialta ilmestyi Hosuli muki.

Stub Tämä sivu on tynkä eli lyhyt artikkeli. Voit auttaa Muumitaloa laajentamalla artikkelia.
kaikki tyngät