FANDOM


Tämän artikkelin epäillään olevan kopio Wikipedian artikkelista. Voit auttaa Muumitaloa korvaamalla suoraan Wikipediasta tuodun tiedon.

Dennis Livson (s. 1946 Helsingissä, Suomessa) on juutalainen lastenohjelmatuottaja.

Livson kävi koulunsa Helsingissä, jonka jälkeen lähti Israeliin, missä osallistui vapaaehtoisena Kuuden päivän sotaan. Sittemmin hän työskenteli nuoriso-ohjaajana ja valmistui Helsingin kauppakorkeakoulusta kauppatieteiden maisteriksi.

Vuosina 1970–1975 Livson työskentely Mainostelevisiossa ulkomaantoimintojen päällikkönä. Hänen uransa MTV:ssa kariutui erimielisyyksiin, minkä jälkeen hän ryhtyi yrittäjäksi. Hän mm. tuotti luonto-ohjelmia. Hän työskenteli myös Helsingin Kaapelitelevision ohjelmajohtajana ennen kuin siirsi toimintansa Alankomaihin. Hän halusi tehdä lastenohjelmia, joissa olisi kasvatuksellinen sanoma. Yhdessa Lars Janssonin kanssa hän loi Muumeista kertovat animaatiosarjan, kaikkiaan 104 osaa. Vuosina 1989–1991 hän oli tekemässä Alfred J. Kwak-piirrossarjaa. Hänelle jäivät myös Muumi-sarjan oikeudet, ja 1990-luvun alussa hän rakennutti ja avasi Naantaliin Muumimaailman.

LähdeMuokkaa